Welkom op mijn blog!

Hier vindt u verhalen over mijn wijnreizen en wijn- en spijscombinaties en alle andere dingen die met wijn te maken hebben.

Hopelijk vindt u het leuk en doet u ideeën op!


Welke wijn drinkt u met de kerst?

De kerstdagen komen er weer aan. Dat betekent lekker uitgebreid eten, maar ook lekkere bijpassende wijnen drinken.

Wat voor wijnen kan je dan het beste kiezen? Hierbij een kleine opsomming van suggesties voor heerlijke (eet)wijnen;

Mondavi Woodbridge Chardonnay; een heerlijke volle witte wijn met veel tropisch fruit en een hint van eiken. Deze wijn is goed te combineren met vis-, kalfsvlees- en varkensvleesgerechten.

Een mooie fruitige Pinot Noir van bijvoorbeeld Francis Ford Coppola is zeer geschikt als begeleidende wijn bij carpaccio van rund of tonijn, rood vlees en wildgerechten, bijvoorbeeld met veenbessensaus.

Eet u met de kerst bijvoorbeeld varkensvlees of oosterse gerechten, probeert u dan eens een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc. Hele mooie wijnen, die wat weg hebben van Chardonnay, maar dan anders.

Cursusdag

Van de week heb ik een hele dag examen training 'Tasting' gehad. Daarbij heb ik tot 18 verschillende wijnen mogen proeven en beoordelen! Van Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc tot een uiterst dure Bordeaux uit de Haut-Medoc. Vanalles passeerde de revue.

Het tasting onderdeel is een groot deel van het af te leggen examen. Je moet immers kunnen omschrijven hoe de wijn eruit ziet, welke aroma's er zijn, hoe de smaak is, wat de kwaliteit is en of de betreffende wijn nog te rijpen is op de fles. En die omschrijvingen moeten volgens een strict protocol gemaakt worden. Je kunt er niet zomaar wat uitflappen, maar duidelijke en gedetailleerde wijntermen gebruiken. Ik kan je zeggen dat het heel erg moeilijk is.

Nu vond de examendag plaats in Meerle (Belgie), maar ik moest nog naar huis rijden. Gelukkig had ik een spittoon bij (zo'n spuugbakje), wat tevens verplicht is tijdens de tasting. Zelfs dat vereist enig oefening! Het kundig uitspugen van een straaltje wijn. In het begin droop het langs mijn kin en op mijn kleren, maar na 18 wijntjes kan ik nu zeggen dat ik een geoefend 'spitter' ben. En ik merkte helemaal niet dat ik 18 wijntjes op had! Gewoon hartstikke nuchter!




Wijnproeverij!

Van het weekend een heerlijke wijnproeverij gehad met 6 verschillende wijnen en 5 verschillende gerechten. Op en top genieten!

We begonnen de avond met een aperitiefwijntje van Moscato d'Asti van maar 5% en lichtzoet bruisend.

Voor de gerechten ben ik twee dagen bezig geweest met voorbereidingen, maar dat was zeker de moeite, want de reacties waren zeer lovend!

Het eerste gerechtje was een vispasteitje met tong en rivierkreeftjes in Rieslingsaus met natuurlijk een heerlijke Riesling erbij.

De Riesling was van Penfold's uit Australie.



Vervolgens een Oosters buikspek gerecht onder begeleiding van een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc, wat een topcombinatie!


Verder een heerlijke ravioli met pijnboompitten, pancetta en truffelpesto, gecombineerd met een Pinot Noir uit Oregon


Om een lang verhaal kort te maken; we hadden vervolgens nog een in Syrah gestoofde Australische shortribs met rosti en een chocoladecake met een zoete versterkte wijn Moscatel de Setubal uit Portugal.

Een zeer geslaagde wijnproeverij!

Summer Sparkles

Deze zomer hebben we heel veel bubbels gedronken. Want tijdens de warme zomerdagen is er niets zo verfrissend als een glas heerlijk gekoelde bubbels.

Zo hebben we bijvoorbeeld Prosecco, Cava, Champagna, Cremants, maar ook minder bekende bubbels zoals Trentodoc en Franciacorta op. Die laatste twee komen uit Italie en zijn echt uitstekende mousserende wijnen!



Maar de echte ontdekking deze zomer was een Blanc de Noirs. Een champagne gemaakt van uitsluitend de rode druif Pinot Noir. Wat een ontdekking! Heerlijke volle mousserende wijn met smaken en geuren van rood fruit, maar toch heel licht van kleur. Deze wijnen worden uitsluitend in de beste jaren gemaakt. In dit geval was het 2012. Als deze wijnen niet zo duur zouden zijn, dan zou ik ze wel elk weekend willen drinken. Maar dit zijn echt speciale gelegenheidswijnen. Dus mocht je een keer zo'n gelegenheid hebben, dan zou ik zeggen, probeer eens een Blanc de Noirs Champagne in plaats van de 'standaard' Champagne.

Risotto met Vermentino

Ik heb een heerlijke Vermentino gemaakt o.b.v. de Italiaanse witte wijn Vermentino. Een heerlijke geurige wijn, die doet denken aan een zachte Sauvignon Blanc, maar de Vermentino heeft meer bloesemgeuren. Een echte aanrader!

Mijn uitgangspunt was de wijn en zodoende ging ik een Risotto maken met deze Vermentino, velderwtjes, truffelboter, Parmezaanse kaas en Pancetta.

Een heerlijke combinatie!

Daar dronken we dan nog eens een glaasje Vermentino bij...

Coteaux du Layon

Coteaux du Layon is een heerlijke zoete wijn gemaakt van de Chenin Blanc druif.

We hebben deze wijn geprobeerd toen we op wijnreis waren in de Loire vallei. Uiteraard waren we meteen verkocht! Een heerlijke zachte en toch lichtfrisse zoete witte wijn gemaakt door beschimmelde druiven. Dit klinkt misschien raar, maar een goedaardig schimmel, genaamd Botrytis Cinerea zorgt ervoor dat de druiven verschrompelen doordat het water verdampt en er een siroopachtige en suikerrijke substantie achterblijft in de druif. Hier maken ze dan een zoete wijn van. Echt heerlijk! De meest bekende zoete wijn gemaakt op deze manier is natuurlijk Sauternes uit Bordeaux. Alleen is deze wijn gemaakt van voornamelijk Semillon en Sauvignon Blanc. Omdat Sauternes en Roquefort kaas de klassieke wijn- en spijscombinatieis, heb ik dat ook geprobeerd met Coteaux du Layon.

Ik moet zeggen dat de klassiek combinatie nog steeds het beste samengaat. Ik vond de Coteaux een beetje wegvallen bij de sterke smaak van de Roquefort. Misschien als je een mildere versie van de Roquefort zou gebruiken, dat het dan beter samengaat.

Pinot en Pasta

Je denkt bij pasta aan Italiaans, maar het gaat om de ingrediënten in de pasta. In deze pasta zit champignons, Parmezaanse kaas, kappertjes en Pancetta met truffelpesto. Door al die aardse smaken van vooral champignons en truffelpesto, gaat de pasta prima samen met een aardse Pinot Noir uit de Bourgogne. De aroma's en smaken van kers, aardbei, champignon, gedroogde kruiden en tabak maken het helemaal af.

Zeebaars met een witte Bordeaux

Wat een supercombinatie!

De Pessac-Leognan (op hout gerijpte Sauvignon Blanc) die ik bij chateau Rouillac heb gekocht is de perfecte pairing voor bij op huid gebakken zeebaarsfilet, beurre blancsaus met citroen, aardappelgratin en wat Maldon zout.


Hier word ik dus helemaal gelukkig van :)


Wijnreis door Frankrijk

In Mei zijn we een aantal weekjes op wijnreis geweest door Frankrijk. We hebben toen de Loire vallei, Bordeaux en Bourgogne bezocht.

Het was weer heerlijk en we hebben de meest geweldige wijnen gedronken en heerlijk gegeten. In de Loire vallei ging het vooral om de Chenin Blanc druif. Een alleskunner waarvan we vooral van de sparkling Vouvray wijnen erg onder de indruk waren. Daarnaast is de 'stille' Chenin Blanc wijn uit Anjou ook een geweldige wijn.


Hier een foto van de Chenin Blanc druivenstok. We waren vroeg in het jaar, dus de trosjes zijn nog groen en moeten zich nog ontwikkelen tot volrijpe druiven.

            

                

In Bordeaux waren we vooral op zoek naar de witte wijnen van Sauvignon Blanc en Semillon. En die hebben we gevonden! De rijke zoete wijnen van Chateau Guiraud uit Sauternes waren helemaal top. Daar hadden we gelijk een wijn-spijs proeverij gedaan met veel lekkers dat goed ging met de 3 Sauternes uit de jaren 2016, 2010 en 1996. De 2010 had mijn voorkeur. Nog heerlijk fris en mooi zoet. De perfecte balans! Dit ging goed samen met creme brulee en Roquefort kaas. Een gouden combinatie!

            

            

En uiteindelijk waren we weer in ons favoriete dorp in de Bourgogne, Beaune. De heerlijke witte Bourgogne wijnen uit de Cote d'Or blijven toch mijn favoriet.

De lekkerste wijn-spijscombinatie die ik daar op had was toch wel de risotto met coquilles en truffel met een heerlijk witte saus erbij en dat samen gedronken met een mooi glas witte Bourgogne. Dat was smullen! Ik wilde nooit meer weg...






Pinot Noir met carpaccio van tonijn

Deze heerlijke carpaccio van tonijn heb ik gecombineerd met de Pinot Noir van Carmen. Lekker aards en gaat goed met de tonijn, pijnboompitten, rucola en parmezaanse kaas.


Paella!!

Het is vandaag een heerlijke lentedag en dat terwijl het pas medio Februari is.

Omdat het zo'n heerlijke dag is en we visite kregen, had ik zin om een gerecht 'to share' te maken, Paella dus. Deze paella had ik rijkelijk gevuld met gekruide kip, gamba's en Chorizo. En daarbij heb ik een fles Rioja Blanco doc Finca Alto Cantabria, gemaakt van de Spaans Viura druif. Deze witte wijn is op hout gelagerd, een heerlijke wijn die goed bij deze Paella gaat. Een heerlijke combinatie, maar deze Paella kan ook goed met een rode wijn, zoals Sembro DO Tempranillo.


Recept: Bami Goreng met Red roast pork en Chenin Blanc!

Dit was echt een ontdekking. Bij Oosterse gerechten wordt vaak Riesling of Gewurztraminer geadviseerd, maar ik schonk er de Chenin Blanc 21 Gables uit Zuid-Afrika bij! Het zoete accentje van de Chenin Blanc complementeerde het zoetje in de Red roast pork.

Het is ook 1 van mijn favoriete wijnen en is, zoals verwacht uitgeroepen tot beste Chenin Blanc van de wereld bij International Wine and Spirit Competition’s 2018 Chenin Blanc Trophy. Zie hier de link: www.thenewspaper.co.za/spier-21-gables-crowned-the-worlds-best-chenin-blanc/

Gerookte makreel en New-Zealand Sauvignon Blanc

Wat was dit heerlijk!

Een simpel voorgerechtje van kruidige rucola, ziltige kappertjes, vette gerookte makreel en dan die Sauvignon Blanc! Gewoonweg heerlijk!
De gekruide yoghurtdressing maakte het geheel af. Fris en zuur, zoals in de Sauvignon Blanc te vinden is.

Elzas - Duits of Frans?

Deze prachtige wijnstreek de Elzas, was heel vroeger Duits. De Duitse invloeden zijn overal te herkennen, m.n. met het eten, waar vooral zuurkool, worst, spek, flammkuche, bretzels, etc op het menu staan.

Maar buiten al dat lekkere eten is het vooral een prachtige wijnstreek waar heerlijke wijnen worden gemaakt van Gewurztraminer, Pinot Gris, Pinot Blanc, Riesling en Sylvaner. Ik moet zeggen dat de lichtzoete en aromatische Gewurztraminer en verfijnde Riesling hier mijn favoriet zijn.

Op de foto drink ik een Gewurztraminer in een typisch Elzasser glaasje bij Flammkuche. Geweldig, heerlijke combinatie!

Beaune - het hart van de Bourgogne

In Augustus ben ik wederom naar Beaune geweest, maar dit keer met mijn beste vriendin. Ook een fervent wijnliefhebber.

Beaune is een dorp midden in de Bourgogne en heeft mijn hart gestolen. Ik wilde mijn beste vriendin ook laten kennismaken met de Bourgogne en haar prachtige wijnen. We hebben heerlijk gegeten en natuurlijk heerlijk gedronken! Elke dag hebben we meerdere wijnproeverijen en heerlijke etentjes gehad. Op en top genieten!

        

Welke wijn drinkt u met de kerst?

De kerstdagen komen er weer aan. Dat betekent lekker uitgebreid eten, maar ook lekkere bijpassende wijnen drinken.

Wat voor wijnen kan je dan het beste kiezen? Hierbij een kleine opsomming van suggesties voor heerlijke (eet)wijnen;

Mondavi Woodbridge Chardonnay; een heerlijke volle witte wijn met veel tropisch fruit en een hint van eiken. Deze wijn is goed te combineren met vis-, kalfsvlees- en varkensvleesgerechten.

Een mooie fruitige Pinot Noir van bijvoorbeeld Francis Ford Coppola is zeer geschikt als begeleidende wijn bij carpaccio van rund of tonijn, rood vlees en wildgerechten, bijvoorbeeld met veenbessensaus.

Eet u met de kerst bijvoorbeeld varkensvlees of oosterse gerechten, probeert u dan eens een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc. Hele mooie wijnen, die wat weg hebben van Chardonnay, maar dan anders.

Cursusdag

Van de week heb ik een hele dag examen training 'Tasting' gehad. Daarbij heb ik tot 18 verschillende wijnen mogen proeven en beoordelen! Van Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc tot een uiterst dure Bordeaux uit de Haut-Medoc. Vanalles passeerde de revue.

Het tasting onderdeel is een groot deel van het af te leggen examen. Je moet immers kunnen omschrijven hoe de wijn eruit ziet, welke aroma's er zijn, hoe de smaak is, wat de kwaliteit is en of de betreffende wijn nog te rijpen is op de fles. En die omschrijvingen moeten volgens een strict protocol gemaakt worden. Je kunt er niet zomaar wat uitflappen, maar duidelijke en gedetailleerde wijntermen gebruiken. Ik kan je zeggen dat het heel erg moeilijk is.

Nu vond de examendag plaats in Meerle (Belgie), maar ik moest nog naar huis rijden. Gelukkig had ik een spittoon bij (zo'n spuugbakje), wat tevens verplicht is tijdens de tasting. Zelfs dat vereist enig oefening! Het kundig uitspugen van een straaltje wijn. In het begin droop het langs mijn kin en op mijn kleren, maar na 18 wijntjes kan ik nu zeggen dat ik een geoefend 'spitter' ben. En ik merkte helemaal niet dat ik 18 wijntjes op had! Gewoon hartstikke nuchter!




Wijnproeverij!

Van het weekend een heerlijke wijnproeverij gehad met 6 verschillende wijnen en 5 verschillende gerechten. Op en top genieten!

We begonnen de avond met een aperitiefwijntje van Moscato d'Asti van maar 5% en lichtzoet bruisend.

Voor de gerechten ben ik twee dagen bezig geweest met voorbereidingen, maar dat was zeker de moeite, want de reacties waren zeer lovend!

Het eerste gerechtje was een vispasteitje met tong en rivierkreeftjes in Rieslingsaus met natuurlijk een heerlijke Riesling erbij.

De Riesling was van Penfold's uit Australie.



Vervolgens een Oosters buikspek gerecht onder begeleiding van een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc, wat een topcombinatie!


Verder een heerlijke ravioli met pijnboompitten, pancetta en truffelpesto, gecombineerd met een Pinot Noir uit Oregon


Om een lang verhaal kort te maken; we hadden vervolgens nog een in Syrah gestoofde Australische shortribs met rosti en een chocoladecake met een zoete versterkte wijn Moscatel de Setubal uit Portugal.

Een zeer geslaagde wijnproeverij!

Summer Sparkles

Deze zomer hebben we heel veel bubbels gedronken. Want tijdens de warme zomerdagen is er niets zo verfrissend als een glas heerlijk gekoelde bubbels.

Zo hebben we bijvoorbeeld Prosecco, Cava, Champagna, Cremants, maar ook minder bekende bubbels zoals Trentodoc en Franciacorta op. Die laatste twee komen uit Italie en zijn echt uitstekende mousserende wijnen!



Maar de echte ontdekking deze zomer was een Blanc de Noirs. Een champagne gemaakt van uitsluitend de rode druif Pinot Noir. Wat een ontdekking! Heerlijke volle mousserende wijn met smaken en geuren van rood fruit, maar toch heel licht van kleur. Deze wijnen worden uitsluitend in de beste jaren gemaakt. In dit geval was het 2012. Als deze wijnen niet zo duur zouden zijn, dan zou ik ze wel elk weekend willen drinken. Maar dit zijn echt speciale gelegenheidswijnen. Dus mocht je een keer zo'n gelegenheid hebben, dan zou ik zeggen, probeer eens een Blanc de Noirs Champagne in plaats van de 'standaard' Champagne.

Risotto met Vermentino

Ik heb een heerlijke Vermentino gemaakt o.b.v. de Italiaanse witte wijn Vermentino. Een heerlijke geurige wijn, die doet denken aan een zachte Sauvignon Blanc, maar de Vermentino heeft meer bloesemgeuren. Een echte aanrader!

Mijn uitgangspunt was de wijn en zodoende ging ik een Risotto maken met deze Vermentino, velderwtjes, truffelboter, Parmezaanse kaas en Pancetta.

Een heerlijke combinatie!

Daar dronken we dan nog eens een glaasje Vermentino bij...

Coteaux du Layon

Coteaux du Layon is een heerlijke zoete wijn gemaakt van de Chenin Blanc druif.

We hebben deze wijn geprobeerd toen we op wijnreis waren in de Loire vallei. Uiteraard waren we meteen verkocht! Een heerlijke zachte en toch lichtfrisse zoete witte wijn gemaakt door beschimmelde druiven. Dit klinkt misschien raar, maar een goedaardig schimmel, genaamd Botrytis Cinerea zorgt ervoor dat de druiven verschrompelen doordat het water verdampt en er een siroopachtige en suikerrijke substantie achterblijft in de druif. Hier maken ze dan een zoete wijn van. Echt heerlijk! De meest bekende zoete wijn gemaakt op deze manier is natuurlijk Sauternes uit Bordeaux. Alleen is deze wijn gemaakt van voornamelijk Semillon en Sauvignon Blanc. Omdat Sauternes en Roquefort kaas de klassieke wijn- en spijscombinatieis, heb ik dat ook geprobeerd met Coteaux du Layon.

Ik moet zeggen dat de klassiek combinatie nog steeds het beste samengaat. Ik vond de Coteaux een beetje wegvallen bij de sterke smaak van de Roquefort. Misschien als je een mildere versie van de Roquefort zou gebruiken, dat het dan beter samengaat.

Pinot en Pasta

Je denkt bij pasta aan Italiaans, maar het gaat om de ingrediënten in de pasta. In deze pasta zit champignons, Parmezaanse kaas, kappertjes en Pancetta met truffelpesto. Door al die aardse smaken van vooral champignons en truffelpesto, gaat de pasta prima samen met een aardse Pinot Noir uit de Bourgogne. De aroma's en smaken van kers, aardbei, champignon, gedroogde kruiden en tabak maken het helemaal af.

Zeebaars met een witte Bordeaux

Wat een supercombinatie!

De Pessac-Leognan (op hout gerijpte Sauvignon Blanc) die ik bij chateau Rouillac heb gekocht is de perfecte pairing voor bij op huid gebakken zeebaarsfilet, beurre blancsaus met citroen, aardappelgratin en wat Maldon zout.


Hier word ik dus helemaal gelukkig van :)


Wijnreis door Frankrijk

In Mei zijn we een aantal weekjes op wijnreis geweest door Frankrijk. We hebben toen de Loire vallei, Bordeaux en Bourgogne bezocht.

Het was weer heerlijk en we hebben de meest geweldige wijnen gedronken en heerlijk gegeten. In de Loire vallei ging het vooral om de Chenin Blanc druif. Een alleskunner waarvan we vooral van de sparkling Vouvray wijnen erg onder de indruk waren. Daarnaast is de 'stille' Chenin Blanc wijn uit Anjou ook een geweldige wijn.


Hier een foto van de Chenin Blanc druivenstok. We waren vroeg in het jaar, dus de trosjes zijn nog groen en moeten zich nog ontwikkelen tot volrijpe druiven.

            

                

In Bordeaux waren we vooral op zoek naar de witte wijnen van Sauvignon Blanc en Semillon. En die hebben we gevonden! De rijke zoete wijnen van Chateau Guiraud uit Sauternes waren helemaal top. Daar hadden we gelijk een wijn-spijs proeverij gedaan met veel lekkers dat goed ging met de 3 Sauternes uit de jaren 2016, 2010 en 1996. De 2010 had mijn voorkeur. Nog heerlijk fris en mooi zoet. De perfecte balans! Dit ging goed samen met creme brulee en Roquefort kaas. Een gouden combinatie!

            

            

En uiteindelijk waren we weer in ons favoriete dorp in de Bourgogne, Beaune. De heerlijke witte Bourgogne wijnen uit de Cote d'Or blijven toch mijn favoriet.

De lekkerste wijn-spijscombinatie die ik daar op had was toch wel de risotto met coquilles en truffel met een heerlijk witte saus erbij en dat samen gedronken met een mooi glas witte Bourgogne. Dat was smullen! Ik wilde nooit meer weg...






Pinot Noir met carpaccio van tonijn

Deze heerlijke carpaccio van tonijn heb ik gecombineerd met de Pinot Noir van Carmen. Lekker aards en gaat goed met de tonijn, pijnboompitten, rucola en parmezaanse kaas.


Paella!!

Het is vandaag een heerlijke lentedag en dat terwijl het pas medio Februari is.

Omdat het zo'n heerlijke dag is en we visite kregen, had ik zin om een gerecht 'to share' te maken, Paella dus. Deze paella had ik rijkelijk gevuld met gekruide kip, gamba's en Chorizo. En daarbij heb ik een fles Rioja Blanco doc Finca Alto Cantabria, gemaakt van de Spaans Viura druif. Deze witte wijn is op hout gelagerd, een heerlijke wijn die goed bij deze Paella gaat. Een heerlijke combinatie, maar deze Paella kan ook goed met een rode wijn, zoals Sembro DO Tempranillo.


Recept: Bami Goreng met Red roast pork en Chenin Blanc!

Dit was echt een ontdekking. Bij Oosterse gerechten wordt vaak Riesling of Gewurztraminer geadviseerd, maar ik schonk er de Chenin Blanc 21 Gables uit Zuid-Afrika bij! Het zoete accentje van de Chenin Blanc complementeerde het zoetje in de Red roast pork.

Het is ook 1 van mijn favoriete wijnen en is, zoals verwacht uitgeroepen tot beste Chenin Blanc van de wereld bij International Wine and Spirit Competition’s 2018 Chenin Blanc Trophy. Zie hier de link: www.thenewspaper.co.za/spier-21-gables-crowned-the-worlds-best-chenin-blanc/

Gerookte makreel en New-Zealand Sauvignon Blanc

Wat was dit heerlijk!

Een simpel voorgerechtje van kruidige rucola, ziltige kappertjes, vette gerookte makreel en dan die Sauvignon Blanc! Gewoonweg heerlijk!
De gekruide yoghurtdressing maakte het geheel af. Fris en zuur, zoals in de Sauvignon Blanc te vinden is.

Elzas - Duits of Frans?

Deze prachtige wijnstreek de Elzas, was heel vroeger Duits. De Duitse invloeden zijn overal te herkennen, m.n. met het eten, waar vooral zuurkool, worst, spek, flammkuche, bretzels, etc op het menu staan.

Maar buiten al dat lekkere eten is het vooral een prachtige wijnstreek waar heerlijke wijnen worden gemaakt van Gewurztraminer, Pinot Gris, Pinot Blanc, Riesling en Sylvaner. Ik moet zeggen dat de lichtzoete en aromatische Gewurztraminer en verfijnde Riesling hier mijn favoriet zijn.

Op de foto drink ik een Gewurztraminer in een typisch Elzasser glaasje bij Flammkuche. Geweldig, heerlijke combinatie!

Beaune - het hart van de Bourgogne

In Augustus ben ik wederom naar Beaune geweest, maar dit keer met mijn beste vriendin. Ook een fervent wijnliefhebber.

Beaune is een dorp midden in de Bourgogne en heeft mijn hart gestolen. Ik wilde mijn beste vriendin ook laten kennismaken met de Bourgogne en haar prachtige wijnen. We hebben heerlijk gegeten en natuurlijk heerlijk gedronken! Elke dag hebben we meerdere wijnproeverijen en heerlijke etentjes gehad. Op en top genieten!