Welkom op mijn blog!

Hier vindt u verhalen over mijn wijnreizen en wijn- en spijscombinaties en alle andere dingen die met wijn te maken hebben.

Hopelijk vindt u het leuk en doet u ideeën op!


Wijnproeverij!

Van het weekend een heerlijke wijnproeverij gehad met 6 verschillende wijnen en 5 verschillende gerechten. Op en top genieten!

We begonnen de avond met een aperitiefwijntje van Moscato d'Asti van maar 5% en lichtzoet bruisend.

Voor de gerechten ben ik twee dagen bezig geweest met voorbereidingen, maar dat was zeker de moeite, want de reacties waren zeer lovend!

Het eerste gerechtje was een vispasteitje met tong en rivierkreeftjes in Rieslingsaus met natuurlijk een heerlijke Riesling erbij.

De Riesling was van Penfold's uit Australie.



Vervolgens een Oosters buikspek gerecht onder begeleiding van een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc, wat een topcombinatie!


Verder een heerlijke ravioli met pijnboompitten, pancetta en truffelpesto, gecombineerd met een Pinot Noir uit Oregon


Om een lang verhaal kort te maken; we hadden vervolgens nog een in Syrah gestoofde Australische shortribs met rosti en een chocoladecake met een zoete versterkte wijn Moscatel de Setubal uit Portugal.

Een zeer geslaagde wijnproeverij!

Wijnproeverij!

Van het weekend een heerlijke wijnproeverij gehad met 6 verschillende wijnen en 5 verschillende gerechten. Op en top genieten!

We begonnen de avond met een aperitiefwijntje van Moscato d'Asti van maar 5% en lichtzoet bruisend.

Voor de gerechten ben ik twee dagen bezig geweest met voorbereidingen, maar dat was zeker de moeite, want de reacties waren zeer lovend!

Het eerste gerechtje was een vispasteitje met tong en rivierkreeftjes in Rieslingsaus met natuurlijk een heerlijke Riesling erbij.

De Riesling was van Penfold's uit Australie.



Vervolgens een Oosters buikspek gerecht onder begeleiding van een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc, wat een topcombinatie!


Verder een heerlijke ravioli met pijnboompitten, pancetta en truffelpesto, gecombineerd met een Pinot Noir uit Oregon


Om een lang verhaal kort te maken; we hadden vervolgens nog een in Syrah gestoofde Australische shortribs met rosti en een chocoladecake met een zoete versterkte wijn Moscatel de Setubal uit Portugal.

Een zeer geslaagde wijnproeverij!