Het witte goud met Pinot Blanc

We zitten weer midden in het aspergeseizoen. Het witte goud. Heerlijke, sappige asperges. Te gebruiken in talloze gerechten. Helaas zijn asperges wel een beetje 'picky' wat betreft wijn. Mijn ervaring is dat wat ik ook probeer, zoals Sauvignon Blanc of Chardonnay, ik altijd weer uitkom op Pinot Blanc. De beste combinatie vond ik de asperges met een Hollandaise saus en kruim van gekookt ei, zalm encroute en een aardappelgratin. De Pinot Blanc die ik hierbij dronk was een echte Elzasser wijn. Een typische Elzas wijn met mooie ronde smaken, zuren en een klein kruidig bittertje. Smaken en aroma's van gele appel, frisse peer, kamperfoelie, en groene kruiden. Een heerlijke lentewijn die u hier op de website kunt bestellen.


Het witte goud met Pinot Blanc

We zitten weer midden in het aspergeseizoen. Het witte goud. Heerlijke, sappige asperges. Te gebruiken in talloze gerechten. Helaas zijn asperges wel een beetje 'picky' wat betreft wijn. Mijn ervaring is dat wat ik ook probeer, zoals Sauvignon Blanc of Chardonnay, ik altijd weer uitkom op Pinot Blanc. De beste combinatie vond ik de asperges met een Hollandaise saus en kruim van gekookt ei, zalm encroute en een aardappelgratin. De Pinot Blanc die ik hierbij dronk was een echte Elzasser wijn. Een typische Elzas wijn met mooie ronde smaken, zuren en een klein kruidig bittertje. Smaken en aroma's van gele appel, frisse peer, kamperfoelie, en groene kruiden. Een heerlijke lentewijn die u hier op de website kunt bestellen.