Over mij

Na verschillende banen in het bedrijfsleven, heb ik besloten om iets te doen waar mijn passie ligt.

Lekker eten en wijn drinken! De perfecte combinaties daarvan vinden en genieten!

Ik ben een gepassioneerd hobbykok, maar mijn passie voor wijn is nog groter.

Het begon allemaal in Italië, in de streek Ligurië bij een wijnhuis die vooral Vermentino druiven verwerkt tot prachtige witte wijnen.

De smaak, de geur... hoe kon dat zo ontstaan?!

En daar ging ik... de wondere wereld van wijn in!

En omdat ik zo gefascineerd was geworden, besloot ik ook om de WSET (Wine & Spirit Education Trust) opleiding te volgen.

Level 1 kon ik al overslaan, want ik was al zo goed voorbereid met mijn eigen 'research' en het lezen van vele boeken, dat ik gelijk door kon naar Level 2. Het certificaat hiervoor had ik direct in the pocket en zo ook voor Level 3. Nu ben ik inmiddels bezig met WSET level 4, the diploma course en dat is echt bikkelen.

Hier komt het erop aan. Geen meerkeuze vraagjes beantwoorden, maar hele essays schrijven en het toe kunnen lichten van het hoe, wat en waarom.

Aardig niveautje, maar ik laat me niet uit het (wijn)veld slaan. De opleiding duurt 2 jaar, maar ik ga ervoor!

Daarnaast heb ik ondertussen al heel wat wijngaarden bezocht in Europa. De Elzas, Bourgogne, Bordeaux, Loire en Provence in Frankrijk, Baden in Duitsland, Ligurie, Emilia-Romagne, Piedmonte, Veneto en Toscane in Italie. En er staat nog zoveel op mijn verlanglijstje!

Nu wil ik graag mijn passie delen met andere gelijkgezinden of misschien wijndrinkers en foodies die meer willen leren over wijn & spijs combinaties. Of niet-wijndrinkers, die wel wijn willen leren drinken of misschien iemand die bier beu is?

Wat de reden ook is, ik zou mijn passie graag met u willen delen, al is het met een wijnproeverijpakket of een gezellig wijnproeverijtje bij u thuis.

Laten we lekker genieten en tegelijkertijd wat leren!

Groetjes Ilona